Referat: Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd - Lindås IBK F01

En lugn lördagskväll!

Lördagskväll i slutet av januari, vad är det bästa man kan göra då?
Svaret är enkelt och självklart; spela innebandy! Eller om man är förälder, titta på sina döttrar som lirar. Kvällens höjdpunkt var en hemmamatch mot Lindås F01’or.

Tyvärr hade Lindås få spelare som kunde vara med denna kväll. De hade bara en avbytare, men vi varnade tjejerna att tro att det skulle bli enkelt bara för det.
Och efter en kul, lång och bra uppvärmning var det ett laddat gäng som drog igång. De körde på i bra fart och etablerade långa perioder ett ordentligt tryck.
Lindås hade anpassat sitt spel efter att de var få, så de kröp ner i en tight box och försvarde sig bra och stack då och då upp i kontringar.
Det var vi som förde spelet, dock var det trångt och mycket klubbor som var i vägen, men med tålamod lyckades ändå tjejerna lirka upp deras försvar ett antal gånger och kunde gå till pausvila med en 4-0 ledning.

I pausen pratade vi om att inte slappna av och bli bekväma och att inte göra sakerna för snyggt.

Absolut! Sa tjejerna och drog igång andra perioden i ett långsamt och omständigt spel, massor av passar, inga skott och ingen kamp. Lindås däremot hade repat mod i pausen och kämpade nu mycket bättre, dessutom tilläts de att då och då få föra spelet och pressa ned oss.
Som tur var hade Jossan inte slöat till i mål, utan såg till att stänga igen. Vi gör ett mål och lite senare blir ett uppspel heltokigt så att en förvånad Lindås tjej fick bollen till skänks mitt i vårt straffområde. På denna hade Jossan ingen chans och det var reducerat till 5-1.
Allt eftersom perioden gick höjde vi oss något men utan att riktigt ta ett hårt tag i taktpinnen.

I andra periodpausen lyckades vi få in glöden i tjejerna igen, dessutom flyttade vi runt på några av tjejerna och detta hade väldigt bra effekt.
Vi rivstartade sista perioden och första målet kom redan efter 13 sekunder. Sedan rullade det bara på vi etablerade ett jättetryck och målen ramlade in i jämn takt, efter drygt halva perioden stod det 10-1.
Tempot började nu bedarra och Lindåstjejerna kämpade fortfarande på med stort hjärta och lyckades få till lite mer spel mot vårt mål igen. Detta belönades med ett reduceringsmål.
De sista minuterna spelades av med bra kontroll av våra tjejer och vi fick iväg ett gäng skott mot motståndarkassen, nu hade dock Lindås duktiga målvakt stängt igen sin kasse.

Matchen slutade med 10-2 och ett nöjt gäng plockade snattrandes ihop sargen.
Detta var inte vår bästa match, men 10 mål är imponerande. En eloge till Lindås som inte gav upp, utan kämpade på bra hela matchen.

lör 19 mar 2016, 16:20 Lindås IBK F01 - Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd 1 - 13